خبر روز

خبر روز | مروری بر ابعاد مختلف قسمت اول سریال «شکارگاه» به کارگردانی نیما جاویدی

قسمت اول سریال «شکارگاه» با بازی پرویز پرستویی، الهام پاوه‌نژاد، الهام نامی، مهدی حسینی‌نیا، فریبا متخصص و … چهارمین تجربه کارگردانی نیما جاویدی پس از «ملبورن»، «سرخ‌پوست» و «آکتور» است و می‌توان گفت از همه جنبه‌ها اثری قدرتمندتر به حساب می‌آید. نگاهی داریم به ابعاد مختلف قسمت اول این سریال.

«شکارگاه» فیلمنامه حساب شده و جذابی دارد.

فیلمنامه | نیما جاویدی در فیلم «سرخ‌پوست»، یک زندانبان را درست در موقعیت ارتقای شغلی با چالشی اساسی روبه‌رو کرد. هنگام جابه‌جایی زندانیان به زندانی بزرگتر، یک زندانی گم می‌شد و ترفیع رتبه این زندانبان به پیدا شدن او بستگی داشت. جاویدی در آن فیلم به‌خوبی توانسته بود فضای یک زندان را در دهه چهل بازسازی کند و با چند بازیگر محدود در فضایی خالی، نفس مخاطبانش را بند بیاورد. حالا در «شکارگاه» با خانواده‌ای نظامی در دوره قاجار مواجهیم که تک‌تک اعضای آن برای مقابله با راهزن‌ها آموزش نظامی دیده‌اند و تیراندازهای قهاری هستند.

به آنها ماموریتی ویژه می‌دهند تا به مدت ده روز در یک عمارت ساکن شوند و از یک تاج سلطنتی نگهداری کنند. آنچه فیلمنامه را جذاب می‌کند پیش‌آگهی‌هایی است که از همان ابتدا از زبان شخصیت‌های مختلف شنیده می‌شود. قاصد خبر این ماموریت، آنها را از پذیرش این حکم می‌ترساند، پیشکار ولیعهد برای آنها شروطی می‌گذارد و تاکید می‌کند که با پذیرشش روی زندگی‌شان قمار می‌کنند.

از سوی دیگر با شنیدن خبر نفرین‌شده بودن این عمارت، موقعیت حتی پیش از رخ دادن واقعه اصلی، به‌شدت بحرانی‌ می‌شود. بعد از معرفی کوتاه شخصیت‌ها و معرفی فضای کلی، حادثه اصلی رخ می‌دهد و شخصیت‌ها در موقعیتی خطیر قرار می‌گیرند. پس از این موقعیت، شرایط به نحوی ساخته می‌شود که در هرلحظه می‌توان به هرکسی مظنون شد و از سوی دیگر، هرکسی را بی‌گناه دانست. تعلیق به‌درستی شکل می‌گیرد و در مسیری منطقی پیش می‌رود تا در سکانس نهایی دهان همه از تعجب باز می‌ماند.

یکی از ویژگی‌های بارز قسمت اول کارگردانی خوب نیما جاویدی است که حسابی جلوه‌گری می‌کند.

کارگردانی| نیما جاویدی در سه اثر قبلی‌اش توانسته بود به عنوان کارگردانی موفق به مخاطبان معرفی شود. او با «ملبورن»، امضای خوبی از خودش به جا گذاشت، با «سرخ‌پوست» جایگاهی ویژه به دست آورد و با سریال «آکتور» هم در جشنواره‌های مختلف جهانی با استقبال خوبی روبه‌رو شد. حالا در «شکارگاه» با چالشی اساسی‌تر روبه‌رو شده و در قسمت ابتدایی به‌خوبی از پس آن برآمده است. انتخاب بازیگران براساس ویژگی‌های شخصیت‌هایی که در سریال حضور دارند، قابل‌قبول انجام شده است و تسلط آنها روی نقش، نشان از تمرین‌هایی طولانی و سخت دارد.

طراحی فضای این عمارت قدیمی، کاملا موقعیتی وهم‌انگیز را پیش روی مخاطبان قرار می‌دهد. لباس‌ها و طراحی چهره‌ها شمایلی دقیق از حال‌وهوای چند جنگجوی دوره قاجار را به نمایش می‌گذارد و از صداهای محیط و موسیقی، به‌درستی در جهت انتقال احساسات و هیجان استفاده شده است. قسمت ابتدایی با ریتمی متناسب پیش می‌رود. در هیچ نقطه‌ای ارتباط مخاطبان با داستان قطع نمی‌شود و این هیجان، مرحله به مرحله بالاتر می‌رود. جاویدی در پایان قسمت اول، تکلیف مخاطبان را با راز اصلی را فاش می‌کند و جای هیچ شک و شبهه‌ای باقی نمی‌گذارد. با این تمهید نشان می‌دهد که هدفش درگیری مخاطبان با یک معما نیست و اتفاقا قرار است مسئله‌ای پیچیده‌تر را در قسمت‌های بعدی مطرح کند. 

پرویز پرستویی در «شکارگاه» بازی بسیار خوبی ارائه داده است.

بازی‌ها | پرویز پرستویی پس از مدت‌ها با گریمی متفاوت در نقشی پرچالش به میدان آمده است. او از یک سو شمایلی از یک افسر نترس جنگنده نظامی دوره قاجار را پیش رویمان می‌گذارد و از سوی دیگر در آرزوی گرفتن مقام فرماندهی گارد نظامی، سر از پا نمی‌شناسد. با این حال زمانی که حس می‌کند توان ادامه دادن ندارد، به استیصال می‌رسد و در نمایش تمام این موقعیت‌ها موفق عمل می‌کند. الهام پاوه‌نژاد در نقش ملوک خاتون، زنی پرصلابت را به تصویر می‌کشد که نه تنها تبحر زیادی در تیراندازی دارد که میرعطا هم نمی‌تواند روی حرفش حرفی بزند. الهام نامی، مهدی حسینی‌نیا و فریبا متخصص هم در قسمت اول نقش مهمی در پیش‌برد وقایع دارند.

«شکارگاه» در قسمت ابتدایی موفق شده است توجه مخاطبان را به خود جلب کند و باید دید در ادامه به چه صورت پیش خواهد رفت. این سریال چهارشنبه‌ها همزمان در پلتفرم‌های فیلیمو و شیدا منتشر می‌شود.

منبع: فیلم نیوز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *