خبر روز

خبر روز | نقد سریال مهمان کشی سفری پرشور به قلب تاریخ اسلام

مهمان کشی عنوان سریال جدید شبکه یک سیماست که با محوریت زندگی مسلم بن عقیل، به یکی از مهمترین حوادث تاریخ اسلام می‌پردازد. سریالی به تهیه کنندگی محمدکامبیز دارابی که گویا در صدد است به ابهاماتی از تاریخ پاسخ و با توسل به منابع موثق و معتبر دینی، روایتی اصیل ارائه دهد. بویژه که در گوشه‌ای از بخش‌های ابتدایی پخش شده، شاهد پرداختن به شخصیت‌های دیگری همچون معاویه و اتفاقات دارالحکومه او به عنوان مرکز خلافت اسلامی هستیم.

هرچند در زمینه اصلاح رنگ و نور شاید در سیستم پخش تلویزیونی، زحمات سازندگان در تهیه تصاویر شارپ به حد کمال اجرایی نشده باشد تا جذابیت بصری مجموعه بیشتر شود. همچنین کاش اصرار به استفاده از این حجم فراوان از موسیقی، بویژه در نما‌های مربوط به سیدالشهدا وجود نداشت تا حس معنویت در اتمسفر کار، جنبه تحمیلی پیدا نکند.

در قسمت‌های نخست داستان آزار حاکم مدینه بر سر راه کمک مسلم به یک نیازمند برای خرید زمین او، هرچند روایتی تخیلی به شمار می‌رود، اما برگرفته از فضای غالب سیاسی و اجتماعی آن روزگار است. در روزگار معاویه، فشار زیادی روی خاندان و بستگان امام حسین (ع) در جریان بود و محدودیت‌ها و تضییقات زیادی برای کنترل این خاندان از سوی حکومت اعمال می‌شد که در قالب این داستان بازتاب یافته؛ داستانی که در گفت و گوی بین معاویه و مسلم، به ماجرای «فدک» بی‌شباهت نیست، چرا که زمین همواره یکی از اهرم‌های فشار حکومت‌های دوران قدیم بر مخالفان سیاسی خود بوده است.

همین اشارات متنوع تاریخی و دینی در مجموعۀ «مهمان‌کشی»، برای گروه‌های مختلفی از مخاطبان و خصوصا علاقه‌مندان به تاریخ می‌تواند دارای جاذبه باشد. با این وجود محصول جدید سیما فیلم هنوز تازه نفس تلقی می‌شود و بی تردید آگراندیسمان دو- سه قسمت ابتدایی آن می‌تواند در شناخت نسبی قسمت‌های آتی آن موثر و راهگشا باشد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *