آموزش

۱۱ ماده غذایی برای کاهش چربی خون

۱۱ ماده غذایی برای کاهش چربی خون | چگونه با تغذیه سالم قلبی قوی‌تر داشته باشیم؟

امروزه با پیشرفت‌های علمی و فناوری، محققان موفق به شناسایی مواد غذایی شده‌اند که تأثیر زیادی در کاهش چربی خون دارند. این مواد غذایی با عناصر مغذی خود به کاهش سطح کلسترول LDL (کلسترول بد) و افزایش سطح کلسترول HDL (کلسترول خوب) کمک می‌کنند. در ادامه با ۱۱ ماده غذایی که به کاهش چربی خون کمک می‌کنند، بیشتر آشنا می‌شویم.

1. بلغور جو دوسر

بلغور جو دوسر حاوی نوعی فیبر است که به کاهش کلسترول بد کمک می‌کند. این فیبر در غذاهایی مانند لوبیا، کلم بروکسل، سیب و گلابی نیز یافت می‌شود. مصرف ۵ تا ۱۰ گرم از این فیبر در روز می‌تواند سطح کلسترول بد را کاهش دهد. یک وعده غلات صبحانه با بلغور جو دوسر یا سبوس جو دوسر حدود ۳ تا ۴ گرم فیبر دارد و با اضافه کردن میوه‌هایی مانند موز یا انواع توت‌ها، مقدار فیبر دریافتی افزایش می‌یابد.

2. ماهی

ماهی غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ است که به کاهش تری گلیسیرید (نوعی چربی موجود در خون) کمک می‌کند. این اسیدهای چرب علاوه بر کاهش فشار خون و خطر ابتلا به لخته شدن خون، به افزایش کلسترول خوب نیز کمک می‌کنند. کارشناسان تغذیه مصرف حداقل ۲ وعده ماهی در هفته را توصیه می‌کنند. بهترین منابع امگا ۳ شامل ماهی‌های خال خالی، شاه ماهی، ماهی تن، سالمون و قزل آلا است.

3. مغزها

مغزها مانند گردو و بادام می‌توانند کلسترول خون را بهبود بخشند. گردو حاوی چربی‌های امگا ۳ است که به محافظت از قلب و کاهش خطر حملات قلبی کمک می‌کند. بادام نیز یکی از بهترین گزینه‌هاست، زیرا حاوی پروتئین، فلاونوئید، ویتامین E، منگنز، مس و منیزیم است و به سلامت قلب و عروق و کاهش کلسترول بد کمک می‌کند.

4. آووکادو

آووکادو سرشار از مواد مغذی و اسیدهای چرب غیراشباع است. مصرف آووکادو می‌تواند سطح کلسترول بد را بهبود بخشد و در حفظ سلامت قلب مؤثر باشد. مصرف دو وعده آووکادو در هفته به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی کمک می‌کند.

5. روغن‌های گیاهی

روغن‌های گیاهی مانند روغن زیتون و روغن کانولا حاوی چربی‌هایی هستند که به افزایش کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد کمک می‌کنند. اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ موجود در این روغن‌ها باعث کاهش التهاب و افزایش خون‌رسانی به قلب می‌شود.

6. روغن زیتون

روغن زیتون می‌تواند جایگزین مناسبی برای سایر روغن‌ها باشد. از این روغن می‌توان در تفت دادن سبزیجات، تهیه سس‌های سالاد و آشپزی استفاده کرد.

7. چای سبز

چای سبز دارای خواص متعددی برای کاهش چربی خون است. ترکیبات موجود در چای سبز به کاهش سطح کلسترول LDL کمک می‌کنند و جذب چربی و کلسترول در روده را کاهش می‌دهند.

8. لوبیا سفید

لوبیا سفید منبع خوبی از فیبر محلول است که باعث کاهش جذب چربی در روده می‌شود. این ماده غذایی همچنین حاوی پروتئین، فولات، آهن و پتاسیم است که همگی به حفظ سلامت قلب و عروق کمک می‌کنند.

9. هویج

هویج به دلیل دارا بودن مقدار زیادی بتاکاروتن (نوعی ویتامین A) به کاهش کلسترول LDL کمک می‌کند و از قلب و عروق محافظت می‌کند. هویج همچنین حاوی فولات، پتاسیم، فلاونوئید و ویتامین K است.

10. گل کلم

گل کلم سرشار از فیبر، فلاونوئید، ویتامین C، ویتامین K، کلسیم و پتاسیم است. این ماده غذایی همچنین حاوی مقدار زیادی سولفورافان است که به عنوان یک ترکیب ضدالتهاب از قلب و عروق محافظت می‌کند.

11. بامیه

بامیه یکی از خوشمزه‌ترین و مقوی‌ترین مواد غذایی است که به کاهش چربی خون کمک می‌کند. بامیه حاوی مقدار زیادی پکتین (نوعی فیبر محلول) است که باعث کاهش جذب چربی در روده و کاهش سطح کلسترول LDL می‌شود.

میوه‌های مفید برای کاهش چربی خون: میوه‌هایی مانند سیب، پرتقال، انواع توت‌ها و گریپ فروت نیز به دلیل داشتن فیبر محلول و آنتی‌اکسیدان‌ها به کاهش چربی خون کمک می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *