طرز تهیه آش ترخینه

طرز تهیه آش ترخینه روش آسان

یکی از آش های سنتی و محلی کشورمان آش ترخینه می باشد و اصالت آن به لرستان برمی گردد و هم اکنون در بسیاری از شهرهای ایران از جمله ملایر، اراک، بروجرد، کرمانشاه و … درست می کنند. آش ترخینه برای سرماخوردگی بسیار مهم است و شما حتی می توانید آش ترخینه را بدون حبوبات و سبزی هم درست کنید.

اما ترخینه چیست؟ ترخینه از خیس کردن بلغور گندم یا جو داخل دوغ ترش به مدت 10 روز بدست می آید که خمیری مانند است و با دست بهش شکل می دهند و جلوی آفتاب خشک می کنند. شما می توانید آن را به صورت خانگی درست کنید و یا از عطاری ها بخرید.

طرز تهیه آش ترخینه روش آسان

برای درست کردن آش ترخینه خوشمزه ابتدا ترخینه را با آب سرد خیس می کنیم و به مدت 3 ساعت صبر می کنیم تا خوب نرم شود.

در این مرحله عدس را به همراه کمی آب روی حرارت می گذاریم تا نیم پز شود. توجه کنید برای آش ترخینه می توانید از نخود و لوبیا چیتی هم استفاده کنید اما من معمولا آش ترخینه را با عدس درست می کنم خیلی هم خوشمزه می شود.

پیازها را به صورت ریز خرد می کنیم و در یک قابلمه بزرگ با کمی روغن تفت می دهیم سپس نمک، فلفل و زردچوبه میزنیم و بعد سبزی آش را اضافه می کنیم.

در ادامه ترخینه خیس خورده و عدس را اضافه می کنیم و کمی هم آب اضافه می کنیم و زمان می دهیم تا جوش بیاد.

بعد از اینکه به جوش آمد حرارت را متوسط می کنیم و صبر می کنیم تا آش با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. وقتی که آش به غلظت دلخواه رسید کمی نعنا داغ، پیاز داغ و در صورت دلخواه سیر سرخ شده اضافه می کنیم و حرارت را خاموش می کنیم.

امیدواریم از خوردن این آش ترخینه خوشمزه و خانگی لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *